Wie zijn wij?

Wij zijn de Baarlese africhters en richten samen al tientallen jaren honden af. Ooit zijn wij begonnen als onderdeel van HV Baarle, maar ondertussen spelen wij al enkele jaren onder de naam 'Baarlese Africhters'. Wij spitsen ons vooral toe op het africhten van honden in de discipline pakwerk. De meeste honden bij ons zijn Mechelse Herders, dit door hun enorme werkdrift en loyaliteit. Echter wil dit niet zeggen dat er geen andere mogelijkheden zijn!

 

Binnen onze discipline spelen wij dan ook samen met andere clubs wedstrijden binnen het Nationaal Verbond Dienst- en Verdedigingshonden (NVDV). Binnen dit verbond zijn er twee categorieën, beginners P2 en gevorderden P1. Op het einde van elk jaar wordt er een kampioenschap georganiseerd, waar telkens de tien beste honden van dat jaar het nog één keer opnemen tegen elkaar. Wij zijn trots om te mogen zeggen dat ook wij als club de laatste jaren telkens honden in de top 10 gehad hebben.

Hieronder leer je ons nog een beetje beter kennen!

Joop met Serkan

 

Joop gaat al ettelijke jaren mee in het africhten van honden. Hij heeft al een geschiedenis in het africhten van honden voor shows, gehoorzaamheid en pakwerk. Joop heeft ook jaren lesgegeven in gehoorzaamheid bij de hondenclub HV Baarle en heeft daar dan ook een aantal jaar geleden een zilveren pin ontvangen. Dit naar aanleiding van zijn 25-jarig lidmaatschap. Ook heeft hij zelf jaren lang het pak aangehad en is het trainen van diensthonden van de politie niet vreemd voor hem. Na lang Bouviers af te richten, is hij bijna 20 jaar geleden overgestapt naar Mechelse Herders. Tegenwoordig begeleidt hij vooral (nieuwe) leden en pakwerkers.

Danny met Boy

 

Ook Danny draait al jaren met ons mee en traint met een Mechelse herder. In het verleden heeft Danny al verschillende honden afgericht, waar andere mensen zelfs niet aan durfde te beginnen! Zelf doet Danny het pak nog regelmatig aan, zowel voor onze eigen honden als op wedstrijden. Door zijn jaren ervaring als pakwerker, begeleidt hij dan ook onze (nieuwe) pakwerkers. Hij probeert hen vooral uitdagend, realistisch en verantwoord te laten werken.

Louis met Perro

 

Louis is ook al een ouwe rot binnen de hondenwereld! Louis is onze specialist als het op gehoorzaamheid aankomt. Elke week worden er door Louis oefeningen uitgezet om onze honden zo goed mogelijk te trainen 'in de basis' en ze te laten luisteren, ook als er geen pakwerk mee gemoeid is. Louis speelt zelf met een ietwat uitzonderlijk ras heden ten dagen. Hij speelt namelijk met de Spaanse Bouvier 'Perro'. 

Robin met Darko

 

Robin is onze jongste telg. Na een paar biertjes werd hij uitgedaagd om een keer het pak aan te doen voor onze honden. Zo gezegd, zo gedaan en Robin is nooit meer weggegaan. Sinds 2012 is Robin onze vaste pakwerker. Uiteraard gaat ook hij graag op verplaatsing in het pak staan, zowel op oefendagen als op wedstrijden. Hij is een graag geziene gast. Na altijd gezegd te hebben dat hij zelf geen hond wou africhten, is ook Robin gezwicht!

Linda met Fee

 

Niet alleen Louis is uitzonderlijk, maar ook Linda! Linda trainde met een Alano Espagñol, genaamd Toro. Linda zegt dat je jezelf als geleider van een hond toch wel eens tegen komt. Het is een heel leerproces om je hond af te richten, met vallen en opstaan. Zo leer je ook je hond te accepteren voor wie hij is. Met zijn positieve kanten, maar ook zijn beperking. Trainen is teamspirit!

 

Ondertussen is Linda een nieuwe uitdaging aangegaan met de Mechelse herder Fee.

Jean met Robke

 

Jean is samen met Linda begonnen bij ons aan het avontuur 'Baarlese Africhters'. Daarvoor heeft hij de allereerste Alano Espagñol in België afgericht op het speuren van bloed- en zweetspoor. Daarna hebben hij en Linda zich aangesloten bij een reddingshondenclub. Daar hebben 2 honden van hun later op lijken leren speuren. Verder zijn wij trots om Robke enorm te zien groeien. Hij mocht dus ook in 2016 zich bij de top 10 noemen van de Beginners. Vanaf 2017 zullen ze (allebei ;-) ) uit hun pijp mogen komen, want ze gaan het opnemen tegen de Gevorderden dit jaar!

IMG-20191101-WA0028.jpg
Leentje met Clyde

 

Leentje is ook geen vreemde voor de club. Ze is als kind opgegroeid met de club en de evolutie hiervan. Van Bouviers tot Mechelaars. Ze heeft het africhten van een hond dan ook met de paplepel ingegoten gekregen. Toch zegt ze dat ze nog veel te leren heeft. Ze vind het fijn om met haar hond te kunnen werken en ontspannen. Ze hoop dan ook de jonge Clyde samen met ons af te kunnen richten tot een volwaardig afgerichte Mechelaar.

Sofie met Joppe & Starky

 

Joppe is niet meer Sofies jongste telg, maar Starky! Joppe heeft in het verleden al heel wat kerstmarktjes afgeschuimd en gaat hij elke dag mee met Sofie naar de paarden. Daar blijft ie netjes naast de paddock wachten. Sofie richt al jaren paarden af in verschillende disciplines, maar Joppe is voor haar de eerste hond binnen het pakwerk.  Toch lijkt ook dit haar goed af te gaan, ondanks dat Joppe een iets kleiner van formaat is dan een paard.

Nu mag Starky zich gaan bewijzen!

94197525_4321284664563823_42188189904257
Caressa met Brizo

 

Caressa is, als dochter van Joop, opgegroeid met de hondensport. Na uren op de hondenclub te hebben gespendeerd als kind, is ze sinds 2011 één van onze vaste keurders op wedstrijden. Tevens is zij ook onze fotograaf en het brein achter alles wat met papierwerk, affiches, reclame en social media te maken heeft. Onze secretaresse dus ;-).

Na jaren toe te kijken begint ook Caressa aan een uitdaging. Samen met haar Mechelse Herder Brizo.

Celine met Dexx

 

Bij Celine zijn de pakwerkkriebels begonnen door Robin. Aangezien hij vaak in het pak staat en ook wedstrijden speelt met Darko, ging Celine steeds vaker mee kijken naar trainingen en wedstrijden. Toen de mama van Darko terug een nestje verwachtte, was de keus dan ook snel gemaakt! 

Na een voorliefde voor Duitse Herders, heeft Celine samen met Robin de overstap gemaakt naar de zwarte Mechelse Herders. 

Celine vindt het vooral geweldig dat ze zo'n sterke band met Dexx ontwikkeld heeft door het trainen. Het programma binnen het NVDV biedt veel afwisseling wat voor de hond zeer fijn is en zo uitdaging blijft behouden!

 

Naast al het hondenwerk, gaat Celine vaak aan de slag met het fototoestel en voorziet ze ons Facebook-profiel.

IMG-20191101-WA0021.jpg
IMG-20191101-WA0038.jpg
Kevin met Xeno

 

Kevin traint bij ons met zijn eerste hond Xeno. Kevin zegt meer van zijn hond te leren, dan de hond van hem. Hij heeft al aan de lijve mogen ondervinden dat dit niet altijd zonder slag of stoot gaat. Echter is Kevin gedreven en vastberaden om samen met Xeno een top-team te vormen. Zij doen er dan ook samen alles aan om dit te bereiken.

Glenn met Unai

Wordt vervolgd...

IMG-20191101-WA0019.jpg
IMG-20191101-WA0045.jpg
Hans met Vegas

 

Vegas is Hans zijn eerste hond. Na reeds enkele jaren mee in het pak te staan, kon ook hij zijn droom waar maken. Hij vormt samen met Vegas een sterk team en kan Vegas niet meer wegdenken uit zijn dagdagelijks leven. 

Johan met Fox

 

Wordt vervolgd...

IMG-20191101-WA0024.jpg
Ben met Alpha, Dozer en Storm

Wordt vervolgd...

Ilse met Tjerko en Xion

Wordt vervolgd...

Sven met Rico

 

Wordt vervolgd...

Wesley

 

Wordt vervolgd...

143241602_10214689504750798_673390100461
Inès met Jane

 

Wordt vervolgd...

Chanie met Balou

 

Wordt vervolgd...

145919126_10220982956856201_572410351064
Grégory met Ringo

 

Wordt vervolgd...

Lennert met Ace

 

Wordt vervolgd...

27173262_1673915646022441_27032255052673
Kelly met Tiana

Wordt vervolgd...